Home

Flanders Field Show Jumping Vlamertinge 2014

De eerste editie van CSI Vlamertinge was meteen een schot in de roos. Massaal veel publiek en een erelijst om fier op te zijn. Zo werd de grote prijs (25.000€) gewonnen door het Columbiaanse natuurtalent Dayro Arroyave, met de belgische dekhengst Eldorado vh Vijverhof. Tweede werd de Australische top-amazone Amy Graham. Internationaler kon de top van de grote prijs niet zijn. Beide jonge talenten zijn dit jaar getipt voor deelname aan de wereld ruiterspelen in Normandie, dat zegt alles over hun kwaliteit en de waardering die ze krijgen.

2014 is het startjaar voor de herdenking van 100 jaar WOI. Een zwart hoofdstuk uit de geschiedenis voor België, en voor de westhoek in het bijzonder. De ruime omgeving van Ieper, met name the Ypres Salient, was het podium van jaren horror. De Last Post herinnert er nog dagelijks aan. Een must-have-seen eerbetoon, onder de Menenpoort in Ieper. Voor de bijna 55.000 doden die geen eigen graf konden krijgen, wegens geen stoffelijke resten. Je kan meer dan 200 oorlogskerkhoven bezoeken in de streek rond Ieper, in The Flanders Fields, de Vlaamse killing fields, “Where the Poppies blow, between the crosses, row on row”. (John McCrae)

2014-2018, vier herdenkingsjaren waar de streek mee leeft. Gelegen in de schaduw van de Ieperse stadstorens kon een internationaal topevenement als CSI Vlamertinge niet anders dan naar deze herdenking refereren. Daarom kozen wij voor de naamsverandering “Flanders Fields Show Jumping”.

We wensen alle ruiters, genodigden, sponsors, en publiek van harte welkom op onze 4-daagse. De familie De Grande en de ganse groep van meer dan honderd medewerkers zullen er alles aan doen om Uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Met dank aan de onontbeerlijke steun van onze sponsors. Met dank ook voor de vruchtbare samenwerking met de stad Ieper en de gemeente Vlamertinge / Brandhoek.

Sfeerbeelden editie 2013

Bron: Hippotv – Klik hier voor meer sfeerbeelden

Pin It

Nog...