Home

Internationale Jumping CSI** Vlamertinge dat is

Promo Video 

Een droom die werkelijkheid wordt

460-O-00017_2004_0001_AC_smallPaarden zijn reeds decennia lang aanwezig in Ieper en omstreken. Zo hadden we de beroemde militaire school in Ieper (Ecole d’équitation 1860-1918). Deze trok hooggeplaatste officieren aan uit België en andere landen, zelfs uit Zuid-Amerika. Die kwamen hier een cavalerie-opleiding volgen. De school werd gebouwd op de plek van een voormalig Jezuïetten klooster. De manege bestond uit een gebouwencomplex met stallen, hooi- en stroschuren, smidse, scholingsring en verblijven voor de cavaleristen.

De bekende kanunnik Demey was onderpastoor in Boezinge. Hij stond aan de wieg van LRV én BWP. Het eerste LRV-tornooi werd trouwens in Boezinge georganiseerd in 1938, onder impuls van ZEH Demey. Ondertussen is de LRV uitgegroeid tot een mastodont met 10.000 ruiters, en is het BWP een wereldvermaard stamboek, met regerend wereldkampioen Vigo d’Arsouilles als vaandeldrager.

Na jaren zelf deelgenomen te hebben aan nationale- en internationale springwedstrijden, was het voor mij een uitdaging om zelf een internationale jumping te organiseren. Wat eerst een verre droom leek, wordt nu werkelijkheid van 13 tot 16 juni 2013.

Onze accommodatie wordt daartoe omgetoverd tot een internationale springarena, met een stallencomplex voor 400 paarden, en de nodige catering- en VIP tenten.

Het organiseren van zo’n evenement is een serieuze krachttoer. Het internationaal ruitercircuit en de Internationale Ruitersport Federatie FEI eisen  perfectie.  Daarom zijn professionele mensen voor Jury,  parcoursbouw, secretariaat, tentendorp, catering, stallen, energie en security aangetrokken.

Daar het voor de streek van Ieper, Poperinge en omliggende een zeldzaam gebeuren is, hebben wij als  organisatie met een creatieve geest gewerkt om de inwoners uit te nodigen. Wij willen hen laten genieten van paardensport van de bovenste plank.

Wij zullen als organisator pas tevreden zijn als deelnemers, genodigden en medewerkers dit evenement als geslaagd beschouwen. Dan pas kunnen wij de toekomst van onze wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien.

Still...
Online
  • User Online: 1